Over mij, (levens)ervaring deskundig

Wie is Katja? 

(Levens)ervaringsdeskundige, oprechte interesse en leven vanuit gevoel. Dat ben ik in een notendop. Body mind release therapeut, gecertificieerd e-coach en trainer uit Drenthe. Wel geboren en getogen in Amsterdam maar omdat je maar één keer leeft in 2016 mijn hart gevolgd en na 53 jaar gekozen voor de rust en de ruimte. Als mens met grote behoefte aan innerlijke vrijheid, heb ik besloten om dat te gaan doen wat mijn hart mij altijd heeft verteld. Ga dat doen waar je goed in bent: anderen bijstaan in het proces van positieve verandering in hun leven.

Mijn levenspad is zoals bij iedereen niet over rozen gegaan. De mix van toeval, interesses, kansen, leergierigheid en levensgebeurtenissen hebben mijn enthousiasme en gedrevenheid alleen maar sterker gemaakt om anderen bij te staan in het proces van het loslaten van hun ballast, om vervolgens positieve gevoelens weer terug te halen. Omdat jij het waard bent om voluit jouw leven te leiden.

Al vanaf jongst af aan ben ik een mens geweest die haar eigen gang ging of anders gezegd: haar hart volgde. Soms tot groot verdriet en onmacht van mijn ouders. Wezen alle testen uit dat ik een cijfermatig persoon was, ik hield van communiceren en dus ook van talen. Niets is belangrijker dan met mensen kunnen praten vond en vind ik nog steeds. School was niet mijn ding. Dus zodra ik ervanaf mocht ben ik ook mijn eigen gang gegaan. Ik kwam bij de marine terecht. Daar heb ik met veel plezier zestien jaar van mijn leven doorgebracht. Ik kwam erachter dat leren leuk was. En ben verschillende opleidingen gaan doen. General Management was daar één van. Na mijn marinetijd werd mij gevraagd een stichting op te zetten voor mensen met MS. De eerste vijf jaar waren voor mij de mooiste. Direct contact met de mensen, helpen waar mogelijk. Ik had mijn roepig gevonden! Het plezier in mijn werk straalde af op de stichting en hij begon te groeien. Zo groot dat ik het niet meer zelf af kon en er moesten mensen bij. Dit duwde mij steeds meer in het managen. Met cijfers bezig zijn, ver weg van het directe contact waar ik zo van hield. Het heeft me wel gebracht dat ik weet hoe het is om in alle geledingen van een bedrijf werkzaam te zijn. Ik snap dus de werkgevers- en werknemerskant. Ook weet ik hoe het is om in een organisatie niet op de juiste plek te zitten. Niet tot je volle recht te kunnen werken en niet het beste uit jezelf te kunnen halen. Dit is vaak een onderschat probleem. Wist je dat je burn-out kunt voorkomen als je weet wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je ze het best in kunt zetten waardoor je meer plezier in je werk houdt. Je bent daar tenslotte vaak zo’n 40 uur per week mee bezig. Dan is het belangrijk dat je het met plezier kunt doen.  

Ondertussen was ik ook al een groot deel van mijn leven mantelzorger. Mijn moeder heeft twaalf jaar bij ons in huis gewoond. Als geen ander weet ik wat (mantel)zorg met jou doet. Wat voor invloed het heeft op jou en je gezin. 

Toen ik eenmaal wist dat alleen managen niet mijn ding was en tegelijkertijd één van de collega’s moest vervangen die wel veelvuldig patiënten contact had, wist ik het. Ik wil terug naar mijn basis. Het coachen van mensen. Niet voorkauwen wat te doen maar begeleiden naar een leven waarin loslaten de basis is. Immers je verleden kun je niet veranderen maar de weg naar je toekomst wel. 

Ik ga graag met jou het traject aan om samen de innerlijke oorzaak van je fysieke en mentale klachten aan te pakken. Door BMR kunnen klachten (mentaal en fysiek) sterk afnemen en belangrijker: Je leert keuzes maken die jou sterker maken! Ik zie mijn cliënten zich graag in de richting bewegen die zij zelf kiezen en niet door afhankelijkheid van een ander. Cliënten die na twee maanden zich beter, sterker, energieker en zonder klachten de deur uit gaan of met wie een e-coaching traject wordt afgerond zijn voor mij de kers op de taart in mijn werk.

Volg mij op Social Media:

Body Mind Release

Een wetenschappelijk onderbouwde opleiding om veel voorkomende levensklachten effectief en duurzaam aan te pakken. Minder praten, meer doen! Met deze erkende opleiding(en) tot BMR therapeut op HBO niveau help help ik jou gericht de innerlijke oorzaak van je fysieke en mentale klachten doelgericht en effectief los te laten en het positieve weer terug te halen! De snelle en blijvende positieve resultaten worden  als opmerkelijk en verbluffend genoemd.

Gecertificeerd E-coach

Kleine stappen met grootse resultaten.E-coaching is een soort dagboek. Je praat op papier, op je iphone of computer, schrijft wat je meemaakt, wat je daarbij voelt, wat je zou willen… En het mooie is dat het dagboek antwoord geeft! Soms al heel snel, maar altijd binnen 48 uur geef ik feedback, soms een opdracht of stel ik vragen. je kunt altijd teruglezen en je hoeft nooit een vraag te bewaren voor een volgend consult. Met e-coaching kun je snel weer vooruit.

Hoe Jennifer haar vrijheid terug kreeg

Ik had een ongeluk zien gebeuren. Hiervan was ik zo geschrokken dat ik niet meer op straat durfde. Door dit steeds tegen mezelf te blijven herhalen ging ik ook echt de straat niet meer op. De eerste sessie met Katja ging online maar de keer erna durfde ik naar haar toe. Ik heb mijn vrijheid terug!

Jennifer

47

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor wat jou belemmert?

Wacht dan niet langer en boek vandaag nog jouw GRATIS kennismakingsgesprek!