Home » Blog » Body Mind Release » De ballast in je rugzak

De ballast in je rugzak

door | 6 okt, 2019 | Body Mind Release

Heb jij al eens gekeken wat er in je geestelijke rugzak zit? Zet hem eens voor je en gooi je hem leeg. Schrik jij ook van wat je er allemaal aan geestelijke ballast in bewaart? Hoe fijn zou het zijn als je al die ballast eens uit gaat sorteren. Als een zolderkamer die te lang dicht is geweest. Wegdoen wat overbodig is, troep die je eigenlijk kwijt wil maar waar je nog geen afscheid van kunt of durft te nemen. Maar het ligt wel in de weg. Het geeft je meteen de kans het mooie goed te verpakken en te bewaren.

Ik heb het ook gedaan. En wat ik allemaal tegenkwam! Ik ben midden in wat er uit m’n rugzak kwam gaan zitten. Mooie maar ook negatieve gevoelens. Overtuigingen die me tegenhouden maar ook aansporen door te gaan en zo mijn leven mooi kleuren. Ze liggen overal om me heen verspreid.
Als ik de kleine vakjes openmaak zie ik verdriet, gekwetstheid, boosheid en angst. Dat hoort bij het stapeltje overbodig, dat weet ik, maar wegdoen is een dingetje. Ik weet dat het me belemmert maar het waarschuwt me ook om niet in dezelfde kuil te stappen. Alleen dat besef al maakt het minder negatief. Het mag blijven maar ik ben er niet meer afhankelijk van. En soms boosheid tonen geeft ook m’n grenzen aan.

Helemaal onderin in een naadje vind ik weggemoffeld trots, blijdschap en geluk. Dat vind ik raar. Als ik m’n leven overzie dan heb ik heel veel om trots op en blij over te zijn. Dat stop ik vanaf nu in het vak dat in het deksel zit. Dan kan ik er altijd en makkelijk bij.

Nu ik eens flink opgeruimd heb is er weer ruimte! Ik neem me voor die te vullen met dingen die m’n leven verrijken en mij als mens te laten groeien. Uitdagingen die ik het hoofd wil bieden zodat ze het straks niet meer zijn krijgen zeker een plek. Ze negeren of ontkennen heeft geen zin. Ze horen bij het leven en houden me scherp.

Als ik m’n uitdagingen een plek heb gegeven zie ik dat er nog steeds ruimte is. Daar stop ik extra energie, balans, geluk, humor (want wie kan zonder), liefde en vrije tijd (heel belangrijk!) in. Deze zaken zie ik meteen als ik m’n rugzak open. Ze zijn mijn kurk waarop ik drijf.
Ik zei al dat humor of eigenlijk lachen heel belangrijk voor me is. Eigenlijk is dat het voor iedereen. Het is gezond! Je kunt niet zonder. En hoe somber je ook bent, er komt altijd weer een moment dat er een glimlach rond je lippen verschijnt. Het trekt je uit het donker op weg naar het licht.

En dan echt als allerlaatste leg ik op een bed van bubbeltjes plastic: positiviteit. Dat wat je uitstraalt trek je aan maar geef je ook af en door. Daarom is het zo belangrijk dat je hiermee goed omgaat. Ik geef het de meeste en belangrijkste ruimte in m’n rugzak.

Nu ik mijn rugzak geleegd en opgeruimd heb is hij een stuk beter mee te dragen. Ik kan weer een tijd vooruit. Probeer het ook eens. Schep orde in de chaos. Deel opnieuw in. Bevalt het niet? Dan begin je opnieuw. Het zal je goed doen.

Over Katja Vledder – Bos

Erkend Body Mind Release en E-coach. Een mix van toeval, interesses, leergierigheid en het leven zelf hebben ertoe geleid dat ik niets liever doe dan anderen bij te staan in de uitdagingen die zij in het leven tegen komen.

Gerelateerde artikelen

Hoe Corona ons leven verandert

Hoe Corona ons leven verandert

Steeds vaker duiken berichten over sterke toename van stress op. De verwachting is dat over een half jaar de verzoeken om hulp enorm zullen stijgen. Het lijkt erop dat Corona ons keihard confronteert met onszelf.

Lees meer
Praten helpt niet, doen wel!

Praten helpt niet, doen wel!

Wanneer ga je naar de dokter? Laatst was er op het nieuws dat steeds meer en steeds vaker jonge mensen in meer of mindere mate naar de huisarts stappen om doorverwezen te worden naar een psycholoog. Men heeft geen tijd voor sombere gedachten. Op social media zie je bijna alleen maar positieve dingen. Ben jij dan de enige die met sombere gedachten rondloopt? Wat denk je zelf!

Lees meer
Voorkom een burn-out!

Voorkom een burn-out!

Het Body Mind Release voorkom een BURN-OUT traject biedt JOU:
– Niet praten over problemen maar gerichte aanpak oorzaak van klachten.
– Je krijgt bewustwording over de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten.
– Je hoeft niet om te gaan met je burn-out. Ik leer jou de innerlijke oorzaak gericht aan te pakken.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin