Home » Blog » Body Mind Release » Beren op de weg, geef ze een knuffel

Beren op de weg, geef ze een knuffel

door | 23 okt, 2019 | Body Mind Release

Wanneer je liefste beer de grootste op je weg wordt

We hebben hem denk ik allemaal gehad en misschien nog. Een knuffelbeer. Je kan je je leven zonder hem bijna niet voorstellen. Hij is je alles. Maar dan op een dag gebeurt het. Je liefste hobby wordt je ergste angst. Of dat wat je ooit het leukst vond om te doen is nu je grootste horde om te nemen. Om je angst te omzeilen doe je het maar niet meer. En dat kan van alles zijn.

Neem bijvoorbeeld mijzelf. Omdat een jongetje bij mij ooit een spin achter in m’n trui had gestopt was ik niet gewoon bang maar panisch voor spinnen. Bij het zien alleen al ging ik letterlijk onderuit. Ging buiten staan wachten als er een in huis was en ik alleen thuis. Ik ben ooit op het aanrecht tegenover de gootsteen geklommen omdat ik er een in de spoelbak zag. Gevolg was dat ik in m’n angst er vanaf viel en m’n heup kneusde. Het werd een obsessie. Iedere keer vertelde ik mezelf dat spinnen eng waren en bij iedere gedachte werd de angst groter en de mogelijke gevolgen van alleen al de gedachte wat mij zou kunnen overkomen erger. Zelfs een plaatje bracht bij in paniek. De spin werd mijn grootste beer op de weg die tussen mij en mijn droom, een huis buiten met een moestuin en kippen in kwam te staan. Tot de dag dat ik besefte dat als ik m’n droom wilde leven ik iets aan m’n angst moest doen.

Met de Body Mind Release methode leerde ik mijn angst een plek te geven waarbij het niet meer de overhand neemt bij mij. Nee ik knuffel geen spinnen en als er eentje zit die groter is dan gemiddeld vraag ik nog om hulp, maar het beheerst mijn leven niet meer. Ik geniet nu van m’n moestuin. Kom ik er een tegen dan ga ik rustig even verderop verder. Maar ik blijf rustig en deal ermee.

Het leren omgaan met en het loslaten van mijn angst heeft ervoor gezorgd dat ik m’n vrijheid terug heb. Ik sta zelf weer aan het roer van de richting die ik wil gaan. In de drie jaar dat wij hier nu wonen heb ik zoveel teruggekregen wat ik in al die jaren verloren was. Ik doe mezelf niet meer tekort en geniet van alles wat ik teruggekregen heb door mijn angst los te laten.

Over Katja Vledder – Bos

Erkend Body Mind Release en E-coach. Een mix van toeval, interesses, leergierigheid en het leven zelf hebben ertoe geleid dat ik niets liever doe dan anderen bij te staan in de uitdagingen die zij in het leven tegen komen.

Gerelateerde artikelen

Gekwetst stuk

Gekwetst stuk

Wanneer was jij voor het laatst onbevangen blij? En mogelijk nog belangrijker: wat is er met je gebeurd dat je niet meer echt blij kan zijn? Mij is het ook overkomen. Ik was mijn onbevangenheid ergens kwijt geraakt. Lees er alles over in mijn blog.

Lees meer
Praten helpt niet, doen wel!

Praten helpt niet, doen wel!

Wanneer ga je naar de dokter? Laatst was er op het nieuws dat steeds meer en steeds vaker jonge mensen in meer of mindere mate naar de huisarts stappen om doorverwezen te worden naar een psycholoog. Men heeft geen tijd voor sombere gedachten. Op social media zie je bijna alleen maar positieve dingen. Ben jij dan de enige die met sombere gedachten rondloopt? Wat denk je zelf!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin